Fotoshoot 1 Fotoshoot 4 Fotoshoot 5 molen

Zoeken

Verticale infiltratie

Verticale infiltratie is een effectieve oplossing voor regenwaterafvoer. Het vrijkomende hemelwater wordt in de bodem geïnfiltreerd.  Bij de aanleg worden boringen gemaakt, waar de buis vervolgens verticaal in wordt geplaatst. Afhankelijk van de diameter en type boring neemt een boring slechts enkele vierkante meters werkruimte in beslag en is doorgaans binnen een uur gereed. Hierdoor wordt de overlast beperkt. De boringen kunnen variëren in diepte tot circa 6 meter. De totale kosten van een boring liggen laag in vergelijking met andere methoden. Dit alles heeft te maken met de combinatie van beperkte maatschappelijke overlast en de snelheid waarmee deze boringen plaatsvinden. De verticale infiltratie voorzieningen zijn eenvoudig te reinigen en inspecteren.

Deze methode van regenwater beheer wordt steeds meer toegepast in nieuwbouwprojecten en reeds bestaand stedelijk gebied.

 

Verticale infiltratie wordt voornamelijk toegepast als oplossing voor regenwaterafvoer. Een andere toepassing is die voor de infiltratie van gezuiverd water uit decentrale (mini)zuiveringen.

 

Project Stekkenberg Gemeente Groesbeek

 

 

 

 

Contact

Harro van der Zande

Projectmanager

T 06 - 13 72 64 98