Fotoshoot 1 Fotoshoot 2 Fotoshoot 4 Fotoshoot 5 Snelwegenknooppunt molen

Zoeken

Laadpalen

Elektrisch rijden heeft de toekomst en die toekomst is nu gaande! (Semi)elektrische voertuigen (electric vehicle, EV) gaan momenteel als zoete broodjes over de toonbank. Dat is goed, want elektrische voertuigen zijn schoon, stil en stoten ook nog eens minder CO2 uit, zeker als ze gebruik maken van groene stroom.

 

Gemeenten kunnen elektrisch rijden stimuleren en faciliteren door een proactief beleid te voeren ten aanzien van het elektrisch laden en het daarbij behorende infrastructurele (laadpalen)netwerk. Dat uit zich bijvoorbeeld in de lokatie van een laadpaal op een parkeerterrein. Staat deze op een prominent, zichtbare plek of in een stil hoekje van het parkeerterrein? En gaat de gemeente actief handhaven op de oplaadlokaties?

 

Met de toename van de elektrische voertuigen op korte termijn neemt ook de vraag naar laadpalen aanzienlijk toe. Het verdienmodel van laadpalen is op dit moment nog niet gunstig. Het omslagpunt wanneer het commercieel interessant begint te worden ligt rond de 40 uur per week. Commerciële partijen, die op grote schaal – zonder cofinanciering - laadpalen plaatsen, onderhouden en exploiteren zijn er dan ook nog niet. Het gros van de laadpalen die nu het straatbeeld gaan sieren zullen enerzijds vooral in woonwijken verschijnen en anderzijds vanuit promotionele, faciliterende,  maar ook strategische overwegingen worden geplaatst door marktpartijen. Gedacht moet daarbij worden aan supermarkten, horecagelegenheden en winkels. 

Contact

Tom Nagtegaal

Commercieel Manager

T 06 - 23 47 82 03

Klimaatadaptie

Copier is elke dag betrokken in ruimtelijke plannen.  Deze plannen zijn niet alleen voor vandaag of morgen maar moeten langere tijd mee.  Daarom heeft Copier zich ten doel gesteld als... – Lees verder »

Copier
Bonnetstraat 31
6718 XN EDE

T. (0318) 63 47 47
E.
W. www.copiergroep.nl