Fotoshoot 1 Fotoshoot 4 Fotoshoot 5 molen

Zoeken

Workshop Beeldbestek met open posten (OMOP)

Ede, 17 juni 2013 - Workshop Beeldbestek met Open Posten (OMOP)!


Workshop Beeldbestek met Open Posten (OMOP)!

 

Gemeente Stichtse Vecht wil de gehele openbare ruimte beheren via een integraal beeldbestek voor groen, grijs en reiniging. Het doel is om daarmee geleidelijk het kwaliteitsniveau te verhogen, beter contact te leggen met bewoners, makkelijker intern te schuiven met budgetten en integraler te werken.  

 

Het probleem met het bestek was dat lang niet alle werkzaamheden en hoeveelheden vooraf goed waren in te schatten en niet alle uit te voeren werkzaamheden geschikt zijn om als beeldpost  in een bestek op te nemen. De gemeente heeft dit opgelost met een zogenaamd ‘hybride’ beeldbestek met twee percelen waarbij een deel van de werkzaamheden worden verrekend op beeld (perceel 1) en een deel op basis van een raamovereenkomst (OMOP) met ingeschatte hoeveelheden (perceel 2).

 

Arie Anninga (teamleider bij gemeente Stichtse Vecht) en Ronald Broekhuizen (adviesbureau Copier) vertellen graag hoe dit bestek in elkaar zit en wat de consequenties zijn voor de gemeentelijke organisatie, begroting, communicatie en cultuur.

 

Voor meer informatie verzoeken wij u op ondertaande link te klikken: 

http://www.levende-stad.nl/Bijeenkomsten/176077.aspx?t=Praktijkmiddag%20Beeldkwaliteit%202013

 

Ga terug »